Centrale verwarming Schilde

Centrale verwarming Schilde

De centrale verwarming, of chauffage zoals deze ook wel in Vlaanderen genoemd wordt, dient zeker tijdens de wintermaanden op de juiste wijze te werken. Laat daarom de cv-ketel voor de winter ook controleren door een erkend installateur uit Schilde op eventuele beschadigingen en slijtage. Bent u op zoek naar een vakman die u kan helpen bij de installatie of het vervangen van de verwarmingsketel? Ook daarvoor bent u bij ABCV aan het juiste adres. Onze experts hebben een ruime ervaring met het onderhoud van alle modellen en kunnen snel en vakkundig repareren.

Installatie service

Bij ABCV ligt de focus op zowel installatie als onderhoud en reparatie. Wilt u uw huidige verwarmingsketel vervangen door een nieuw exemplaar, dan kunnen de medewerkers van onze installatie service u niet alleen helpen met het installeren, maar ook met het maken van de juiste keuze. Zo geven wij u graag advies over de diverse merken die een condensatieketel aanbieden, of kijken we bij u thuis in Schilde naar de mogelijkheden voor installatie van een centrale verwarming naar uw wensen. Hebt u een vraag over de kosten voor het inhuren van een installateur? Vul dan ons contactformulier in en wij sturen u spoedig geheel vrijblijvende offertes toe.


Verhelpen van storingen

Een storing van de centrale verwarming komt helaas regelmatig voor. In de meeste gevallen is dit eenvoudig op te lossen door de condensatieketel te resetten en vervolgens te kijken of u de verwarmingsketel moet bijvullen danwel de chauffage moet ontluchten. Hebben deze methoden geen effect? Neem dan contact op met een ervaren installateur uit Schilde die het probleem snel en vakkundig kan verhelpen. Onze specialisten zullen de cv-ketel volledig controleren op slijtage of andere veroorzakers van een storing. Natuurlijk kunnen wij deze ook direct repareren. Is de beschadiging onherstelbaar? Dan adviseren wij u graag over het vervangen van uw huidige verwarmingsketel.

Chauffage ontluchten

Het ontluchten van de verwarmingsketel is een proces dat relatief eenvoudig is. U begint met het uitschakelen van de cv-ketel, en wacht tien minuten totdat de centrale verwarming is afgekoeld. Vervolgens begint u met het ontluchten van de radiator die zich het verst van de condensatieketel bevindt. Werk van beneden naar boven naar de cv-ketel toe, waarbij u ervoor moet zorgen dat er zo weinig mogelijk water verloren gaat. Na het ontluchten van de chauffage raden wij bovendien aan om te kijken naar de waterdruk in de verwarmingsketel. Het kan zijn dat u deze bij moet vullen. Wij geven u graag meer tips om u op weg te helpen. Uw centrale verwarming is bij ons in goede handen!

Onderhoud van uw verwarmingsketel

Het onderhoud van de centrale verwarming is zeer belangrijk, en moet daarom ook deels worden ovregelaten aan een chauffage specialist uit Schilde. U kunt een deel van het onderhoud echter wel zelf uitvoeren. Het gaat dan onder andere om het ontluchten van de radiatoren, het bijvullen van de cv-ketel en het schoonmaken van alle onderdelen van de centrale verwarming. Door deze onderhoudswerkzaamheden minimaal twee keer per jaar uit te voeren bent u verzekerd van een goed rendement en beperkt u de kans op storingen. De tweede helft van de onderhoudswerkzaamheden aan een condensatieketel, zoals de controle van het expansievat en de warmtewisselaar is een taak voor een installateur. Door dit onderhoud te reguleren met een onderhoudscontract profiteert u bovendien van diverse voordelen zoals een behoudt van de fabrieksgarantie. Wij zijn u graag van dienst in Schilde en kijken samen met u naar de mogelijkheden!

Verwarmingsketel Schilde

Condensatieketel

Wanneer u op zoek gaat naar een verwarmingsketel die uw huidige exemplaar kan vervangen, dan zult u wellicht ook de term condensatieketel tegenkomen. Een condensatieketel is een speciaal soort cv-ketel, waarbij de waterdamp van de vrijgekomen verbrandingsgassen voortdurend kan condenseren. Het voordeel hiervan is dat de geproduceerde warmte in een condensatieketel een stuk effenciënter kan worden ingezet. Uit onderzoek blijkt dat dit zelfs een voordeel kan opleveren van 10 procent op de energiekosten. Wilt u weten of een condensatieketel ook bij uw in Schilde kan worden geïnstalleerd? Wij informeren u met alle plezier!

Voor alle cv-ketel merken

Zoals gezegd kan een installateur uit ons netwerk in Schilde u van dienst zijn bij de installatie, reparatie en het onderhoud van vrijwel alle merken chauffage. Zo hebben zij onder andere kennis van de modellen van Nefit, Atag, Remeha, Vaillan, ACV en Ferroli. Bent u op zoek naar een verwarmingsketel of cv-ketel die uw huidige centrale verwarming kan vervangen? Vraag dan om meer informatie, door op het contactformulier uw exacte wensen voor een cv-ketel aan te geven. Wij gaan vervolgens voor u op zoek naar een chauffage die het beste bij uw wensen past, en sturen u indien gewenst enkele geheel vrijblijvende offertes toe.

Werkgebied Schilde

Direct contact met onze vakmannen

Bent u op zoek naar een installateur in Schilde die uw chauffage van het juiste onderhoud kan voorzien? Hebt u een vraag over wanneer u de chauffage dient te vervangen? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het inhuren van een installateur uit ons netwerk voor de installatie van een nieuwe centrale verwarming of het vervangen van uw huidige cv-ketel? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij beantwoorden uw hulpvraag of sturen u een prijsindicatie op maat door. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor een installateur die aan uw wensen voldoet. Wij zijn u graag van dienst!