Verwarmingsketel onderhoud

U komt thuis van een lange werkdag en stapt uw huis binnen. Bij het open trekken van de deur voelt u de warmte al. U ploft op de bank neer, drinkt een kop koffie en gaat dan lekker de douche in. Een warm huis in de koude winterdagen is iets wat u niet kunt missen. Maar wat als uw kachel er ineens mee op houdt? Of wat als er geen warm water mee is? Laat u uw cv-ketel wel regelmatig controleren? Dit is namelijk wel ontzettend belangrijk. De cv-ketel zorgt er namelijk voor dat uw verwarming het doet en dat u kunt douchen onder warm water! Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het formulier. U krijgt spoedig reactie.

Verwarmingsketel onderhoud

ABCV, netwerk van installateurs. Scherpe prijzen en snelle service!

Vraag meerdere offertes aan voor reparatie, onderhoud en installatie van uw verwarmingsketel, zonneboiler, radiator of vloerverwarming.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Onderhoud voorkomt vervelende problemen als storingen en een hoge energierekening. Als je namelijk regelmatig onderhoud pleegt aan je verwarmingsketel dan maak je minder kans op storingen. Tijdens de controle wordt er daarbij ook gekeken of uw cv-ketel optimaal is afgesteld zodat deze zo zuinig mogelijk is. Dit scheelt in de kosten. Daarnaast gaat uw cv-ketel langer mee als u goed onderhoud pleegt. Doordat er met regelmaat gekeken wordt naar uw ketel en de problemen dus tijdig worden opgesloten, zullen de onderdelen van de cv-ketel ook langer mee gaan. Als laatst is onderhoud ook belangrijk vanwege de veiligheid. Een ketel verbrand ontzettend veel gas. Dit moet uiteraard wel veilig gaan.

Wat kan er stuk gaan?

Als uw laatste ketelcontrole 1-2 jaar geleden is dan is er normaliter nog geen probleem of storing. Echter als de laatste controle 3-4 jaar geleden is dan kunt u last hebben van het volgende: een vervuilde warmtewisselaar, storingen, een stijging van het gasverbruik en een hogere energierekening. Mocht het 5 of 6 jaar geleden zijn, dan heeft u kant op een defecte automatische ontluchter, lekkage, verroesting van onderdelen en hoge reparatiekosten. Is het 7-8 jaar geleden dat de controle is uitgevoerd, dan is er kans op een vervuilde ventilatie en luchtdrukschakelaar, storingen en ook een stijging van gasverbruik en energiekosten. Is uw centraleverwarmingsketel 9 jaar of langer niet gecontroleerd, dan is er veel kans dat er storingen zijn aan het elektrische gedeelte van de ketel en de kans dat de ketel het niet/nauwelijks doet, groot.

Onderhoudscontracten

Zoals u nu wel begrijp is onderhoud ontzettend belangrijk. Er zijn allerlei verschillende onderhoudscontracten verkrijgbaar. Vrijwel standaard is dat u jaarlijks een bedrag betaald voor het reguliere onderhoud. Dit houdt in: reinigen, controleren en afstellen van de ketel. Per contracthouder kan echter het abonnement verschillen. Bij de ene betaal je bijvoorbeeld geen voorrijkosten bij een storing en bij de andere wel. Bij de meeste controle zijn de materiaalkosten inbegrepen, maar dan zijn de contracten vaak ook duurder. Het is echter wel belangrijk dat u een onderhoudscontract afsluit bij een erkend installateur. Nog beter is als het bedrijf (ook) een keurmerk OK-CV heeft. Dan heeft u namelijk de garantie dat alle belangrijke controles worden uitgevoerd tijdens de onderhoudsbeurt.

Meest bezochte pagina's

    Gratis offertes aanvragen

    Soort werkzaamheden (*)

    Type ketel (*)

    Uw hoedanigheid (*)    • Gratis – Vrijblijvend